Individuele coaching

Bij relatieproblemen is het meestal verstandig om samen hulp te zoeken, voor openheid te kiezen, maar soms lukt dat niet. Er zijn verschillende redenen om voor individuele coaching te kiezen bij problemen rondom vreemdgaan. Bijvoorbeeld als:

 • Je vreemdgaat en je partner dit niet weet.
 • Als je verliefd bent op een ander, en je dit niet wilt of durft delen met je partner.
 • Als je vaker op vreemdgaande partners viel.
 • Als je partner is vreemdgegaan en niet weet dat jij het weet of niet mee wil.
 • Als je een nieuwe partner niet durft te vertrouwen vanwege een overspeltrauma.

Behoefte aan individuele coaching? Zo bereik je mij:

Individuele coaching als je zelf vreemdgaat of bent gegaan

Misschien ben je een keer over de scheef gegaan of heb je een affaire. Bij individuele coaching als je zelf vreemdgaat of bent gegaan, staan vragen centraal als: Wat heeft mij hiertoe gebracht? Wat zegt dit over mij en hoe ik mij voel in mijn relatie? Moet ik het vertellen? Hoe ga ik om met mijn schuldgevoel, stress, angst? Wat moet ik nu? Soms weet je het niet meer. Ik kan je helpen de kluwen ontwarren, antwoorden vinden en met deze situatie omgaan.

Individuele coaching als je verliefd bent op een ander en niet weet wat je wilt

Verliefdheid is een heftige staat van zijn. Wetenschappers vergelijken het wel met de Obsessieve Compulsieve Stoornis. In ieder geval ben je niet helemaal jezelf als je verliefd bent. Het is lastig om helder te denken. Je bent geen slecht mens als je verliefd bent op een ander en je zou het aan je partner kunnen vertellen en samen kunnen komen. Maar misschien durf je dat niet of wil je partner niet mee. Vragen die centraal staan bij coaching bij verliefdheid op een ander zijn: Wat gebeurt er? Waarom gebeurt dit? Wat wil ik, wat moet ik nu? Ik wil dit niet, maar hoe komt ik van mijn verliefdheid af, hoe laat ik los? Ik kan je helpen antwoorden vinden en met deze situatie omgaan.

Individuele coaching als je vaker op vreemdgaande partners viel

Als je met overspel te maken hebt en dit niet de eerste keer is, vraag je je misschien af of je op foute mannen of vrouwen valt. Een terechte vraag. Er zijn mensen die op partners vallen die niet goed voor hen zijn, die bijvoorbeeld alcohol verslaafd, agressief, of onbetrouwbaar zijn. Het is goed om uit te zoeken of dit bij jou speelt. Dit kan te maken hebben met je ouders waarbij vroeger misschien hetzelfde speelde (we neigen ernaar te kiezen wat we kennen). Het kan ook te maken hebben met een vermijdende hechtingsstijl waarbij je onbewust emotionele intimiteit uit de weg gaat. Maar het kan ook pure pech zijn. Het kan fijn zijn om hulp te krijgen om dit uit te zoeken en te kijken wat je kunt doen.

Als je partner is vreemdgegaan en niet weet dat jij het weet

Misschien heb je een mail gelezen, een app-bericht gezien, of iets gehoord. Of misschien heeft je partner het je zelf verteld, maar is het onderwerp onbespreekbaar. Als je ontdekt dat je partner is vreemdgegaan of vreemdgaat is de schrik groot. Je kunt helemaal van slag zijn en je bang, verdrietig, woedend, onzeker, beschaamd of eenzaam voelen. Samen relatiecoaching krijgen, zou goed zijn, maar lukt misschien (nog) niet. Je zit met allerlei vragen en emoties en zoekt handvatten en steun. Ik kan je een luisterend oor bieden en helpen met deze situatie omgaan.

Als je een nieuwe partner niet durft te vertrouwen vanwege een overspeltrauma

Als je in een eerdere relatie met overspel te maken hebt gehad, kan het zijn dat de wond niet is genezen. Je bent dan sneller argwanend, angstig, onzeker of boos dan je vroeger was in een relatie. Dit is lastig voor zowel jou als je partner. Het is aan te raden om samen relatiecoaching te krijgen, omdat dit jullie beide aangaat. Maar misschien wil je dit (nog) niet met hem of haar delen. In dat geval kan individuele coaching je helpen. Ik kan je helpen met je wond omgaan, je vertrouwen laten groeien, door goed naar je te luisteren, te reflecteren, de juiste vragen te stellen en met mijn kennis over vreemdgaan en relaties.

Individuele coaching als je eerst zelf een en ander op een rij wilt zetten

Soms wil je rustig een en ander op een rij zetten. Misschien ben je vervreemd van je partner of vind je het lastig jezelf kwetsbaar op te stellen bij je partner. Of misschien ben je wel in relatietherapie, maar heb je behoefte aan extra ondersteuning.

vreemdgaan relatietherapie en coachingOver mij

Ik ben Lisette Wevers en ik ben gespecialiseerd in coaching van individuen en stellen die kampen met problemen door vreemdgaan of verliefdheid op een ander. Ik help de crisis bezweren, de boel ontwarren, met elkaar praten, antwoorden vinden, emoties verwerken en er goed, misschien zelfs  sterker uitkomen. Omdat ik ook mindfulness trainer ben, kan ik ook ondersteuning geven bij het hanteren van hevige stress. Dat kan belangrijk zijn omdat hevige stress het denken belemmert.

Zo bereik je mij:

Jij staat centraal

Ieder persoon is uniek, mijn aanpak stem ik op jou af. Ik kijk en luister goed wie jij bent, waar jij staat en wat jij nodig hebt. Ik heb een integratieve aanpak, gericht op verschillende niveau’s: denken, voelen, doen en zijn. Hierbij combineer ik inzichten en technieken uit verschillende disciplines die bewezen waarde hebben, zoals Acceptance & Commitment Therapy, Cognitieve Gedragstherapie, Geweldloze Communicatie, Transactionele Analyse en Emotional Focussed Therapy.

Kosten

De investering voor individuele coaching is €75 per sessie van 60 minuten.

Mijn praktijk

Ik werk in een fijne ruimte in Het Coachhuis aan de van Eeghenlaan 27 in Amsterdam en in Het Coachhuis aan de Burgemeester Van Tienenweg 20 in Diemen. Je kunt bij mij overdag terecht en in de avonduren op dinsdag- en donderdagavond.

Voordelen Vreemdgaan Therapeut

 • Gespecialiseerd in ondersteuning bij problemen rondom vreemdgaan.
 • Ik ken de dynamiek, emoties en vele aanleidingen tot vreemdgaan.
 • Meestal kunnen we snel van start.
 • Je kunt ook ‘s avonds bij mij terecht (dinsdag en donderdag).
 • Ervaren coach met een brede achtergrond, grondig en prettig.
 • Effectief door integratieve aanpak.
 • Sessies van 60 minuten voor individuele coaching en 75 minuten voor relatiecoaching.