Relatiecoaching

Vreemdgaan hoeft niet het einde te zijn. Relatiecoaching bij vreemdgaan of verliefdheid op een ander ondersteunt jullie om de relatiecrisis te managen, antwoorden te vinden, de communicatie in goede banen te leiden, om te gaan met emoties en jullie behoeften een plek te geven in jullie relatie.

Relatiecoaching als een van jullie een slippertje heeft gemaakt

Ongeveer een kwart van de mensen in een vaste relatie gaat vreemd, eenmalig of vaker. Mannen wat meer dan vrouwen (naar schatting 30 versus 25 procent) De kans dat je in je leven bedonderd wordt is tussen de 40 en 76 procent. Alle cijfers ten spijt is het vaak een grote schok als een partner ontrouw is geweest. Vaak voor beide: de meeste mensen die vreemdgaan waren daarvoor decennia lang trouw. Jullie kampen waarschijnlijk beide met hevige emoties, of misschien drukken jullie die weg. De communicatie kan lastig zijn: de een wil er wel over praten, de ander niet, of elk gesprek eindigt in ruzie. En jullie zitten met vragen: wat betekent dit, hoe nu verder? Ik kan jullie begeleiden om goed door dit proces te gaan.

Relatiecoaching als een van jullie veelvuldig is vreemdgegaan

Notoire vreemdgangers, zo worden mensen die vaker vreemdgaan ook wel genoemd. En daar zijn er veel van. Als een van jullie een aantal keer is vreemdgegaan, heeft dit zonder meer een negatief effect op jullie relatie. Het gaat ten koste van de veiligheid in jullie relatie, het vertrouwen en soms van het zelfvertrouwen van de belazerde partner. Er kan verbittering en afstand ontstaan. Als jullie het beide weten, maar er niet over praten, kan er ook het gevoel zijn dat er altijd iets tussen jullie in staat. Kortom: je hebt een relatieprobleem. Uitzoeken waarom dit gebeurt, emoties verwerken, erover praten, het vertrouwen herstellen (of uitzoeken of dit nog kan), en bepalen hoe jullie verder willen; daarbij kan ik jullie ondersteunen.

Relatiecoaching als een van julie een affaire heeft of had

Als een van jullie een affaire heeft of had, staat jullie wereld op de kop. Er is of was een geheim leven, er is een band met een ander en dit voelt zeer onveilig en bedreigend. Zeker voor de partner die belazerd is, maar ook voor de ander is het heftig. Hoe heeft het zover kunnen komen? Waarom doet de een de ander dit aan? Wat was of is er met die ander? Hoe kom je hier overheen? Hoe komen jullie hier uit ? Willen jullie samen verder? Dit uitzoeken kan ingewikkeld zijn, zeker omdat de emoties vaak overweldigend zijn. Deskundige begeleiding van een onbevooroordeeld persoon kan jullie helpen.

Relatiecoaching als een van jullie verliefd is op een ander

We worden allemaal zo’n drie tot vijf keer in ons leven verliefd en soms gebeurt dit terwijl je al een relatie hebt. Dat is niet niks, voor jullie beide. Verliefd zijn is een heftige staat. Hoewel de situatie pijnlijk kan zijn, voor jullie beide, is het geen goed idee om tijdens een verliefdheid belangrijke beslissingen te nemen. Het is belangrijk om tijd te nemen om goed uit te zoeken wat de verliefdheid betekent, wat het zegt over de verliefde partner en over jullie relatie. Verliefdheid onderdrukken werkt niet, dat is als een bal onder water drukken. Hij komt met een rotvaart weer boven en dan schrik je je weer rot. Constructief praten over de verliefdheid en wat het met jullie en je relatie doet, helpt wel. Ik kan jullie ondersteunen bij dit proces van uitzoeken en praten.

Er goed en wijzer uitkomen, samen of alleen

Hopelijk komen jullie samen goed uit de crisis. Dat kan soms veel tijd en energie vragen, maar het is mogelijk. Er zin stellen die zelfs zeggen er samen sterker uit te zijn gekomen. Maar het kan ook zijn dat je niet samen verder wilt. Relatiecoaching kan er dan voor zorgen dat jullie niet vechtend uit elkaar gaan, en jullie de relatie samen goed kunnen afsluiten. Ik kan jullie ook doorverwijzen naar  een mediator die verder helpt.

Wil je meer informatie over relatiecoaching bij problemen rondom vreemdgaan of een afspraak maken, dan bereik je mij via:

Over mijlisette

Ik ben Lisette Wevers en ik ben gespecialiseerd in individuele coaching en relatiecoaching van stellen die kampen met problemen door vreemdgaan of verliefdheid op een ander. Ik help de crisis bezweren, de boel ontwarren, met elkaar praten, antwoorden vinden, emoties verwerken en er goed, misschien zelfs  sterker uitkomen. Omdat ik ook mindfulness trainer ben, kan ik ook ondersteuning geven bij het hanteren van hevige stress. Meer over mij lees je hier.

Jullie staan centraal

Ieder persoon en elk stel is uniek, mijn aanpak stem ik op jullie af. Ik kijk en luister goed wie jullie zijn, waar jullie staan en wat jullie nodig hebben. Ik heb een integratieve aanpak, gericht op verschillende niveau’s: denken, voelen, doen en zijn. Hierbij combineer ik inzichten en technieken uit verschillende disciplines die bewezen waarde hebben, zoals Acceptance & Commitment Therapy, Cognitieve Gedragstherapie, Geweldloze Communicatie, Transactionele Analyse en Emotional Focussed Therapy. Als het nodig is kan ik jullie verder verwijzen naar bijvoorbeeld een mediator, seksuoloog of psychotherapeut.

Kosten

De investering voor relatiecoaching is €100,- per sessie van 60 minuten.

Mijn praktijk

Ik werk in een fijne ruimte in Het Coachhuis aan de van Eeghenlaan 27 in Amsterdam en in Het Coachhuis aan de Burgemeester Van Tienenweg 20 in Diemen. Je kunt bij mij overdag terecht en in de avonduren op dinsdag- en donderdagavond.

Voordelen Vreemdgaan Therapeut

  • Gespecialiseerd in ondersteuning bij problemen rondom vreemdgaan.
  • Ik ken de dynamiek, emoties en vele aanleidingen tot vreemdgaan.
  • Meestal kunnen we snel van start.
  • Je kunt ook ‘s avonds bij mij terecht (dinsdag en donderdag).
  • Ervaren coach met een brede achtergrond, grondig en prettig.
  • Effectief door integratieve aanpak.
  • Sessies van 60 minuten voor individuele coaching en 75 minuten voor relatiecoaching.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *