Over mij

Ik ben Lisette Wevers, coach en deskundige op het gebied van vreemdgaan en verliefdheid op een ander. Ik heb mij gespecialiseerd in het begeleiden van individuen en stellen die problemen hebben door vreemdgaan of verliefdheid op een ander. Of je nu zelf bent vreemdgegaan, verliefd bent op een ander, of dat je een partner hebt bij wie dit speelt, je kunt bij mij terecht.

Houvast vinden

De dynamiek waarin je terecht komt als een van jullie is vreemdgegaan of verliefd is, is naar en heftig. Het is moeilijk houvast en richting te vinden, er zijn veel emoties – woede, schaamte, schuldgevoel, angst en verdriet – en vragen. Vaak is er ook veel stress. Ik heb mij bekwaamd in ondersteuning van individuen en stellen die dit meemaken. Het is zinvol om hulp te krijgen om goed door deze crisis te komen, bij het ontwarren van de emoties, het zoeken naar antwoorden op de vele vragen die spelen, en de communicatie en omgang met elkaar in deze fase. Om de juiste keuzes te maken of het vertrouwen, de liefde en het plezier in jullie relatie te laten groeien. Ook als jij of je partner niet weet wat je wilt met je relatie, kan coaching of relatietherapie helpen.

Jij of jullie staan centraal, niet de methode

Ieder persoon en elk stel is uniek, mijn aanpak stem ik op jou/jullie af. Ik kijk en luister goed wie jij/jullie zijn en wat jij/jullie nodig hebben. Ik heb een integratieve aanpak, gericht op verschillende niveau’s: denken, emoties, behoeften en gedrag. Ik ga zowel grondig als praktisch te werk. Ik combineer de coachingsgesprekken met technieken uit verschillende disciplines die bewezen waarde hebben, zoals de Acceptance & Commitment Therapy, Cognitieve Therapie, Gedragstherapie, Geweldloze Communicatie, Transactionele Analyse en Emotional Focussed Therapy. Ook geef ik geregeld oefeningen mee voor thuis.

Achtergrond Vreemdgaan Therapeut

Ik ben drs. in de Communicatiewetenschap, studeerde Communicatiewetenschap en Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en studeerde af op een gedragsonderzoek. Na een loopbaan als uitgever en communicatiemanager ben ik begonnen met coachen. De keuze voor het thema vreemdgaan was voor mij vanzelfsprekend, relaties zijn een van de belangrijkste elementen in je leven en ik verdiep mij daar al heel lang in. Veel mensen worstelen alleen met problemen door overspel en vreemdgaan, wat ik niemand gun in een moeilijke tijd.
Ik volgde verschillende coachopleidingen, o.a. Coach Expert (gecertificeerd senior practitioner coach). Ook ben ik gecertificeerd mindfulnesstrainer. Mindfulness helpt je beter omgaan met stress, negatieve gedachten en nare emoties.
Tot slot ben ik auteur van het ‘Psychologisch handboek voor niet zo perfecte vrouwen’, een wetenschappelijk gefundeerd handboek, verschenen bij Uitgeverij Brandt en verkrijgbaar bij Bol. Daarnaast blog ik voor Wendyonline.