Barbara

Barbara therapeut Amsterdam

Aangenaam Barbara, EFT relatietherapeut en psychosociaal therapeut 

Intuïtief, warm, helder en wijs, zo omschrijven mensen mij. Ik voeg ook graag een vleugje humor toe, juist in donkere tijden. Als relatie-en psychosociaal therapeut begeleid ik koppels en individuen die vastlopen in hun relatie.  Daarbij put ik onder andere uit mijn kennis van EFT (Emotionally, Focused Therapy), Transpersoonlijke Psychologie, Emotioneel Lichaamswerk, Familieopstellingen en Mindfullness. 

 Begeleiding

Overspel is erg ingrijpend in een relatie. Gevoelens van schuld, schaamte, boosheid, (verlatings)angst worden vaak aangeraakt. Dat kan zorgen voor verwarring en eenzaamheid. Je herkent jezelf of je partner nauwelijks meer terug.
Vanuit mijn praktijk in Amsterdam oost, help ik jullie graag ontwarren op een open en diepgaande manier. Daarbij houd ik goed overzicht en help ik om ieders gevoel en belang uit elkaar te houden.

Relatietherapie helpt om jezelf en je partner beter te begrijpen. Daardoor zijn er minder ruzies, is er meer verbinding en kan het vertrouwen tussen jullie langzaam herstellen. Om uiteindelijk weer gelukkig te worden mét of zonder elkaar.

Psychosociale therapie helpt je begrijpen wat je op dit punt in je leven heeft gebracht, hoe je verder wilt, bewuster worden van je patronen en deze diepgaand te veranderen. 

Iedereen is welkom bij mij op mijn praktijk ongeacht seksuele voorkeur of gender. Naast het werken met heterokoppels heb ik veel ervaring met stellen met een LHBTI+ achtergrond. Relatieproblemen bij deze stellen zijn vergelijkbaar met die van heterostellen, maar kennen ook hun eigen unieke uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan seksualiteit, kinderwens, zelfbeeld en acceptatie door maatschappij.

Ervaring

  • EFT relatietherapeut
  • Psychosociaal therapeut

Lidmaatschap

  • NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidzorg)
  • RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)
  • CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten)

Mail: therapie@vreemdgaan-therapeut.nl