Coaching bij vreemdgaan

Cursus Samen verder na vreemdgaan
door vreemdgaan expert Lisette Wevers

Voor koppels die bij elkaar willen blijven

In twee dagen leer je:

 • Hoe je deze relatiecrisis overleeft
 • Welke fases er zijn na vreemdgaan
 • Waarom het zo heftig is
 • Hoe je met de stress kunt omgaan
 • Hoe je hierover kunt praten zonder ruzie
 • Waardoor dit gebeurde
 • De belangrijkste do’s en dont’s
 • Hoe je het vertrouwen kunt terugkrijgen
 • Hoe je de wond kunt helen
 • Hoe jullie relatie 2.0 kunnen krijgen

Waarom deze cursus volgen?

Het is moeilijk als er overspel in je relatie blijkt te spelen. Het is stressvol, pijnlijk, boos makend en verwarrend. Ineens staat je wereld op de kop. Je hebt misschien geen idee hoe nu verder. Lisette: “Ik merk dat stellen dan enorm veel behoefte hebben aan handvatten en inzichten. Het kan ook een eenzaam proces zijn. Door een cursus met anderen te volgen,, kun je je gesterkt voelen door het besef dat het iedereen kan overkomen.”

Deskundige cursusleider

Deze cursus wordt gegeven door erkend EFT relatietherapeut Lisette Wevers, oprichter van deze site. Lisette heeft afgelopen jaren honderden koppels begeleid bij problemen door overspel. Ook begeleidt ze vaak individuele cliënten die vreemdgaan en dit willen begrijpen en stoppen. Daarnaast is Lisette trainer in mindfulness based stress reduction.

Opzet training

De cursus is een afwisseling van theorie en oefeningen die je met zijn tweeën doet. Thema’s zijn: oorzaken vreemdgaan, relatiepatronen, hechting, verlangens, gevoeligheden, communicatie, vertrouwen, triggers van emoties en stress en hiermee omgaan, een fijne, sterke relatie krijgen, Er zijn korte pauzes waarin je buiten kunt wandelen of als je wilt met andere koppels kunt praten. Er is ruimte om vragen te stellen.

Is het geschikt voor jullie?

Als jullie relatieproblemen hebben door overspel én je wilt er samen uitkomen, dan is deze training iets voor jullie. Het maakt niet uit of het overspel net is uitgekomen, of al wat langer geleden. Wel moet je in staat zijn de training bij te wonen zonder elkaar steeds weer in de haren te vliegen. Als dat wel het geval is, is relatietherapie geschikter. Ook is de training niet geschikt als er nog intiem contact is met de derde of er al vaker overspel heeft plaatsgevonden. Ook in die gevallen is therapie geschikter.

 Uit de crisis door overspel kan relatiegroei ontstaan.

Relatie 2.0 kan sterk en fijn, misschien wel beter dan het ooit was. 

Hoe zit het met privacy?

Het kan een drempel zijn om aan een groepscursus deel te nemen, vaak vooral voor degene die vreemd is gegaan. Het is misschien fijn te weten dat er niet wordt geoordeeld, maar bezig zijn met hoe jullie nu in deze situatie verder kunnen. Daarnaast hoef je niets te vertellen als je dat niet wilt. De oefeningen die je samen doet kunnen in privacy. Het is belangrijk ook steeds met je partner af te stemmen wat jullie in de groep willen zeggen. Ik beperk wel de tijd voor deelnemers om dingen te vertellen, zodat we goed het programma kunnen volgen. Bij de cursus maken we ook de afspraak dat alles wat er wordt besproken daar blijft. Daarnaast delen we alleen voornamen.

Video-intake vooraf

Om vragen te beantwoorden en te kijken of de cursus geschikt is voor jullie, stuur ik vooraf intakeformulieren toe en vindt er een video-call van een half uur plaats

Wees er op tijd bij

Er is beperkt plek, maximaal 5 stellen per cursus. De cursus gaat door als er minimaal 3 stellen zich hebben opgegeven.

Duur en data

De training is twee dagen van 09.30 – 17.30 uur.

 • 5 en 6 mei
 • 17 en 18 juni
 • 15 en 16 juli

Locatie

Afhankelijk van het aantal stellen is het op IJburg, of in Amsterdam Noord. Een rustige comfortabele ruimte in een omgeving waar je tussendoor korte wandeling langs water kunt maken.

Prijs

De kosten voor twee dagen zijn 890 euro per koppel inclusief BTW. Inbegrepen zijn: locatiekosten, lunch, koffie, thee, water, lekkers. En inclusief een hand-out voor thuis, met informatie en oefeningen.

Deelnemen?

Geef je op door een mail te sturen naar lisette@vreemdgaan-therapeut.nl. Deelname is pas definitief na de intake en als de factuur betaald is.