nog keer afspreken met affaire partnerBeste Lisette,
Sinds mijn vrouw erachter kwam dat ik een affaire had, zie ik mijn minnares niet meer. Ik zou haar nog één keer willen zien om te kijken of mijn beeld van haar klopt. Waarschijnlijk heb ik haar geïdealiseerd en helpt het om een realistisch beeld van haar te krijgen. En ik wil sorry zeggen voor het abrupte einde. Is nog één laatste keer afspreken met mijn minnares een goed idee? Groet, P.

Beste P,

Ik snap dat het moeilijk is haar los te laten. Vaak merk ik dat een affaire heel abrupt wordt afgebroken als deze aan het licht is gekomen. De overspelige voelt dan niet de ruimte om voor een laatste keer af te spreken met zijn minnares of minnaar om de affaire af te sluiten. Dat maakt het moeilijker om je minnares los te laten. Een affaire is intens, je bent aan elkaar gehecht geraakt en het is moeilijk om dan ineens geen contact meer te hebben.

Eerlijk zijn over je intentie bij afspreken met je minnares

Wees om te beginnen eerlijk over je intentie, in de eerste plaats tegen jezelf. Check: waarom wil ik nu echt afspreken? Wil je echt afsluiten of haar gewoon graag weer zien? Of wil je onderzoeken of je affaire partner toch beter bij je past?
Waarschijnlijk ben je nog verliefd op je minnares. Ik raad je dan aan te wachten tot de verliefdheid over is. Verliefdheid heeft veel invloed op hoe je dingen ervaart en ziet. Zonder verliefdheid is het misschien niet meer belangrijk voor je om je minnares nog een keer te zien.

Heb je de juiste keuze gemaakt?

Ik weet niet hoe lang jij je minnares niet hebt gezien. Als dit al lange tijd geleden is en je verliefdheid is over, maar je kunt haar nog steeds niet loslaten, vraag ik mij af of je wel de juiste keuze hebt gemaakt. Waarom ben je bij je vrouw gebleven? Voor haar, je gezin (als je dat hebt), de omgeving? Wat zou je doen als je met niemand rekening zou hoeven houden? Misschien heb je tijd nodig om dit uit te zoeken, wil je daarvoor je minnares zien. Wees daar dan open en eerlijk over tegen je vrouw. Ik merk vaak dat partners het vreselijk vinden dat ze niet betrokken zijn bij het emotionele proces van hun partner.

Niet stiekem nog een keer afspreken met minnares

Wat ik in ieder geval adviseer is om niet stiekem met je minnares af te spreken. Niets schaadt het vertrouwen van je vrouw meer dan dit. Alles wat je in tussentijd samen met je vrouw weer hebt opgebouwd, stort meteen weer in als dit uitkomt. Als je de neiging hebt toch stiekem af te spreken met je minnares, neem dan even de tijd je in je vrouw te verplaatsen. Denk je echt even in hoe het is als je vrouw een minnaar heeft gehad en weer stiekem heeft afgesproken? Dit helpt hopelijk om jezelf te weerhouden.

Als je nog een keer afspreekt met je minnares, baken goed af

Het kan natuurlijk ook dat je van twee vrouwen houdt. Voor veel mensen geldt dat er niet één ware is. Ik zou het je gunnen dat je daar dan met je vrouw over kunt praten. De liefde voor de een doet niets af aan die voor de ander. Veel partners zullen het alleen niet kunnen accepteren dat je ook een relatie hebt met een ander. Vreemdgaan is geen oplossing, maar gevoelens mogen er zijn.
Als je echt het idee hebt dat je door één afrondend gesprek je minnares emotioneel beter los kunt laten, dan adviseer ik dit met je vrouw te bespreken. Als je vrouw ermee akkoord is, baken het gesprek dan goed af. Spreek bijvoorbeeld af dat jullie elkaar twee uur zien. Bedenk vooraf wat je wilt zeggen en vragen. En kies een neutrale plek waar je vrouw ook mee kan leven.