Relatietherapie bij vreemdgaan

relatietherapie bij problemen door vreemdgaan of verliefdheid op een ander. 

Relatietherapie na vreemdgaan

Als een van jullie is vreemdgegaan of verliefd is op een ander heeft dat enorm veel impact. Je kunt het gevoel hebben dat de grond onder je voeten verdwenen is. En heel onzeker zijn over wat dit betekent, wat jij betekent voor je partner, wie je partner is, of die nog wel van je houdt en of je nog op hem of haar kunt bouwen.
 
Als je zelf overspel hebt gepleegd of verliefd bent, kun je je schuldig voelen, schamen, stress hebben over je toekomst, je machteloos voelen, waardeloos. Moeite hebben met kiezen of met loslaten van je minnaar of minnares. Liefdesverdriet hebben.
 

Je kunt je relatie herstellen na overspel

Voor beide partners is de situatie heel moeilijk. Toch hoeft dit niet het einde van je relatiegeluk te betekenen. Als je goed met de relatiecrisis omgaat komen jij of jullie er sterker uit. Met relatietherapie kan ik jullie helpen. Ik begeleid jullie om weer rust en regie te krijgen. Inzicht te krijgen in waarom het is gebeurd. Ik help met het verwerken van alle emoties zoals boosheid, angst, gekwetstheid, pijn, schuldgevoel. Ik help jullie omgaan met elkaars emoties. Met het helen van de wonden, het herstellen van vertrouwen en het creëren van jullie relatie 2.0.
En als jullie twijfelen of jullie bij elkaar willen blijven, help ik jullie dit uitzoeken.

Relatietherapie door mij

Voor veel mensen is overspel en verliefdheid op een ander taboe, vaak is er ook schaamte. Er niet over praten maakt het nog lastiger, je gaat je alleen voelen, emoties worden niet verwerkt, en je weet niet wat je ermee moet. Ik help jullie verder komen met jullie situatie, emoties en relatie. Ik gebruik de Emotionally Focussed Therapy methode (EFT) die goed onderzocht is en effectief is gebleken. Een van mijn inspiratiebronnen is ook Esther Perel, die meer nadruk legt op het begrijpen van liefde, lust en overspel.

Kosten
De investering is €140 excl. BTW per sessie van 75 minuten. Oftewel €70 excl BTW per persoon per sessie van 75 minuten.

Voordelen van relatietherapie door mij:

  • Gespecialiseerd in ondersteuning bij problemen rondom vreemdgaan
  • Ik ken de dynamiek, emoties en vele aanleidingen
  • Diepgaande en pragmatische aanpak
  • Meestal kunnen we snel van start
  • Ik ben betrokken, warm, bekrachtigend
  • Ik werk met bewezen methoden (EFT relatietherapie)
  • Erkend door EFT Nederland. Relatienummer 457

EFT relatietherapie

Waarom relatietherapie bij vreemdgaan?

Als een van jullie verliefd is, is vreemdgegaan of een affaire heeft, zorgt dat voor heftige emoties. Het is lastig om goed om te gaan met zo’n ingewikkelde en verwarrende situatie, met de emoties en met elkaar. Relatietherapie helpt. 

 
RELATIETHERAPIE ALS EEN VAN JULLIE EENMALIG IS VREEMDGEGAAN

Ongeveer een kwart van de mensen in een vaste relatie gaat vreemd, eenmalig of vaker. Mannen wat meer dan vrouwen (naar schatting 30 versus 25 procent).  Het is een grote schok als je partner ontrouw is geweest. Vaak voor beide: de meeste mensen die vreemdgaan waren daarvoor decennia lang trouw en hebben hun geweten weggedrukt. Jullie kampen waarschijnlijk beide met hevige emoties, of misschien drukken jullie die weg. Het is zwaar.De communicatie kan lastig zijn: de een wil er wel over praten, de ander niet, of elk gesprek eindigt in verwijten en ruzie. En jullie zitten met vragen: waardoor gebeurt dit, wat nu? Ik kan jullie begeleiden om goed door dit proces te gaan.

RELATIETHERAPIE ALS EEN VAN JULLIE VAKER IS VREEMDGEGAAN

Als een van jullie een aantal keer is vreemdgegaan, heeft dit zonder meer een negatief effect op jullie relatie. Het gaat ten koste van de veiligheid in jullie relatie, het vertrouwen en soms van het zelfvertrouwen van de bedrogen partner. Er kan verbittering ontstaan. Kortom: je hebt een ernstig relatieprobleem. Uitzoeken waarom dit gebeurt, emoties verwerken, erover praten, het vertrouwen herstellen (of uitzoeken of dit nog kan), en bepalen hoe jullie verder willen; daarbij kan ik jullie helpen.

RELATIETHERAPIE ALS EEN VAN JULLIE EEN AFFAIRE HEEFT OF HAD

Als een van jullie een affaire heeft of had, staat jullie wereld op de kop. Er is of was een geheim leven, er is een band met een ander en dit voelt zeer onveilig en bedreigend. Zeker voor de partner die bedrogen is, maar ook voor de ander is het heftig. Die moet afscheid nemen van iemand waaraan hij of zij gehecht is geraakt. Hoe heeft het zover kunnen komen? Hoe kom je hier overheen? Hoe komen jullie hier uit ? Willen jullie samen verder? Dit uitzoeken kan ingewikkeld zijn, zeker omdat de emoties vaak overweldigend zijn. Deskundige begeleiding helpt.

RELATIETHERAPIE ALS EEN VAN JULLIE VERLIEFD IS OP EEN ANDER

We worden allemaal zo’n drie tot vijf keer in ons leven verliefd en soms gebeurt dit terwijl je al een relatie hebt. Dat is niet niks, voor jullie beide. Verliefdheid maakt roekeloos, het overheerst alle andere gevoelens. Het is belangrijk om tijd te nemen om goed uit te zoeken wat de verliefdheid betekent, wat het zegt over de verliefde partner en over jullie relatie. Verliefdheid onderdrukken werkt niet, dat is als een bal onder water drukken. Hij komt met een rotvaart weer boven en dan heb je geen grip. Constructief praten over de verliefdheid en wat het met jullie en je relatie doet, helpt wel. Ik kan jullie ondersteunen bij dit proces van uitzoeken en praten.

Relatietherapie Amsterdam Ijburg