Relatietherapie bij vreemdgaan

Relatietherapeut gespecialiseerd in relatietherapie bij vreemdgaan. Voor als je partner is vreemdgegaan of je zelf bent vreemdgegaan. 

Relatietherapie bij vreemdgaan

Met relatietherapie bij vreemdgaan krijgen jullie begeleiding om beter om te gaan met jullie emoties en de situatie. Je krijgt meer inzicht in jezelf, in je partner, in jullie relatie, in wat er is gebeurd, en waarom het is gebeurd. Ook help ik jullie om goed met elkaar te communiceren en elkaar te begrijpen. Ik help jullie ook met het verwerken van emoties en gevoelens, zoals angst, wantrouwen, boosheid, schuldgevoel, en met het herstellen van vertrouwen. En als jullie twijfelen of jullie bij elkaar willen blijven of kunnen blijven, help ik jullie de antwoorden vinden.

De kern van een goede relatie is:

  • De moed om je kwetsbaar op te stellen
  • Het omarmen van je eigen kwetsbaarheid 
  • Mildheid en inlevingsvermogen naar jezelf en de ander
  • Authenticiteit (zijn wie je bent in plaats van wie je denkt te moeten zijn). 

Dit zorgt voor verbinding, diepgang, levendigheid en groei. Wonden kunnen zo geheeld worden. Liefde, ook voor jezelf, wordt versterkt.   

Relatietherapie door mij

Voor veel mensen is overspel en verliefdheid op een ander taboe, vaak is er veel schaamte. Er niet over praten maakt het nog lastiger, je gaat je dan ook alleen voelen. Ik help jullie graag verder komen met jullie situatie, gevoelens en relatie. Ik gebruik hoofdzakelijk de Emotionally Focussed Therapy methode (EFT) die goed onderzocht is. Soms is een combinatie met Mindfulness geschikt om met de stress om te gaan. Een van mijn inspiratiebronnen is het werk van Esther Perel, wat meer nadruk legt op het begrijpen van liefde in deze tijd en de betekenis van overspel.

Kosten
De investering is €110 excl. BTW per sessie van 60 minuten.

Voordelen van relatietherapie door mij:

  • Gespecialiseerd in ondersteuning bij problemen rondom vreemdgaan
  • Ik ken de dynamiek, emoties en vele aanleidingen
  • Ik heb geen oordeel
  • Meestal kunnen we snel van start
  • Ik ben ervaren, betrokken, warm
  • Ik werk met bewezen methoden.

Waarom relatietherapie bij vreemdgaan?

Als een van jullie verliefd is, is vreemdgegaan of een affaire heeft, zorgt dat voor heftige emoties. Het is lastig om goed om te gaan met zo’n ingewikkelde en verwarrende situatie, met de emoties en met elkaar. Relatietherapie kan goed helpen

 
RELATIETHERAPIE ALS EEN VAN JULLIE EENMALIG IS VREEMDGEGAAN

Ongeveer een kwart van de mensen in een vaste relatie gaat vreemd, eenmalig of vaker. Mannen wat meer dan vrouwen (naar schatting 30 versus 25 procent) De kans dat je in je leven bedonderd wordt is tussen de 40 en 76 procent. Alle cijfers ten spijt is het vaak een grote schok als een partner ontrouw is geweest. Vaak voor beide: de meeste mensen die vreemdgaan waren daarvoor decennia lang trouw. Jullie kampen waarschijnlijk beide met hevige emoties, of misschien drukken jullie die weg. De communicatie kan lastig zijn: de een wil er wel over praten, de ander niet, of elk gesprek eindigt in ruzie. En jullie zitten met vragen: wat betekent dit, hoe nu verder? Ik kan jullie begeleiden om goed door dit proces te gaan.

RELATIETHERAPIE ALS EEN VAN JULLIE VAKER IS VREEMDGEGAAN

Notoire vreemdgangers, zo worden mensen die vaker vreemdgaan ook wel genoemd. En daar zijn er veel van. Als een van jullie een aantal keer is vreemdgegaan, heeft dit zonder meer een negatief effect op jullie relatie. Het gaat ten koste van de veiligheid in jullie relatie, het vertrouwen en soms van het zelfvertrouwen van de belazerde partner. Er kan verbittering en afstand ontstaan. Als jullie het beide weten, maar er niet over praten, kan er ook het gevoel zijn dat er altijd iets tussen jullie in staat. Kortom: je hebt een relatieprobleem. Uitzoeken waarom dit gebeurt, emoties verwerken, erover praten, het vertrouwen herstellen (of uitzoeken of dit nog kan), en bepalen hoe jullie verder willen; daarbij kan ik jullie ondersteunen.

RELATIETHERAPIE ALS EEN VAN JULLIE EEN AFFAIRE HEEFT OF HAD

Als een van jullie een affaire heeft of had, staat jullie wereld op de kop. Er is of was een geheim leven, er is een band met een ander en dit voelt zeer onveilig en bedreigend. Zeker voor de partner die belazerd is, maar ook voor de ander is het heftig. Hoe heeft het zover kunnen komen? Waarom doet de een de ander dit aan? Wat was of is er met die ander? Hoe kom je hier overheen? Hoe komen jullie hier uit ? Willen jullie samen verder? Dit uitzoeken kan ingewikkeld zijn, zeker omdat de emoties vaak overweldigend zijn. Deskundige begeleiding van een onbevooroordeeld persoon kan jullie helpen.

RELATIETHERAPIE ALS EEN VAN JULLIE VERLIEFD IS OP EEN ANDER

We worden allemaal zo’n drie tot vijf keer in ons leven verliefd en soms gebeurt dit terwijl je al een relatie hebt. Dat is niet niks, voor jullie beide. Verliefd zijn is een heftige staat. Hoewel de situatie pijnlijk kan zijn, voor jullie beide, is het geen goed idee om tijdens een verliefdheid belangrijke beslissingen te nemen. Het is belangrijk om tijd te nemen om goed uit te zoeken wat de verliefdheid betekent, wat het zegt over de verliefde partner en over jullie relatie. Verliefdheid onderdrukken werkt niet, dat is als een bal onder water drukken. Hij komt met een rotvaart weer boven en dan schrik je je weer rot. Constructief praten over de verliefdheid en wat het met jullie en je relatie doet, helpt wel. Ik kan jullie ondersteunen bij dit proces van uitzoeken en praten.

Relatietherapie Amsterdam Ijburg

11 + 3 =