Relatietherapie bij vreemdgaan

Relatietherapie na vreemdgaan of bij verliefdheid op een ander

Relatietherapie na vreemdgaan

Als een van jullie is vreemdgegaan of verliefd is op een ander, heeft dat veel impact. Je kunt het gevoel hebben dat de grond onder je voeten verdwenen is en met veel vragen zitten. Het is een emotionele rollercoaster. Als je zelf overspel hebt gepleegd of verliefd bent, kun je je schuldig voelen, schamen, stress hebben over je toekomst, je machteloos voelen, of waardeloos. Ook kun je moeite hebben met kiezen of met loslaten van je minnaar of minnares. Relatietherapie na vreemdgaan kan jullie door deze moeilijke periode helpen.

4 vragen over relatietherapie na vreemdgaan

1 Kan je relatie herstellen na overspel?

Ja, dat kan zeker. Veel stellen die ik begeleid komen hier goed doorheen. Het is wel hard werken. Voor beide partners is de situatie moeilijk. Als je goed met de relatiecrisis omgaat, komen jullie er sterker uit.

2. Hoe lang duurt het herstel na vreemdgaan?

De duur is heel wisselend. Bij sommige stellen duurt het herstel een half jaar, bij andere stellen wel twee jaar. Het overspel ook altijd een zere plek blijven, maar waarmee je toch goed kunt leven en samen gelukkig kunt zijn. De tijd die het herstel na vreemdgaan vergt, hangt af van een paar factoren: Was dit de eerste keer? Is er veel gelogen, komt de waarheid in delen naar buiten? Heeft het overspel lang geduurd? Waren/zijn er ook andere relatieproblemen? Kunnen jullie je goed uiten en luisteren? Is er oud zeer van vroeger?

3. Hoeveel procent gaat uit elkaar na vreemdgaan?

Er is weinig betrouwbaar onderzoek naar vreemdgaan. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat 32 procent van de scheidingen voortkomt uit overspel. Toch zegt dit getal niet alles, want het kan goed zijn dat het overspel bij deze relaties ‘slechts’ het laatste zetje was om uit elkaar te gaan. De stellen die ik begeleid hebben meestal de wens om bij elkaar te blijven en dat lukt dan ook vaak. Soms willen stellen onderzoeken of ze bij elkaar kunnen en willen blijven. Dan is de uitkomst wisselend. Het helpt hoe dan ook om goed te praten over het overspel en jullie toekomst.

4. Kan je iemand nog vertrouwen na vreemdgaan?

De meeste mensen die vreemdgaan zijn daarvoor heel lang trouw geweest. Dat zegt veel. Mensen die overspel hebben gepleegd schrikken ook enorm van de impact op hun partner en zouden ze de tijd graag terugdraaien. De belangrijkste indicatie om je partner weer te kunnen vertrouwen is dat je partner open staat voor jouw emoties en vragen, rekening  houdt met je gevoelens en uitzoekt waarom dit is gebeurd en dit aanpakt. Dat kan lastig zijn en ook dan is therapie zinvol. 

Waarom relatietherapie na vreemdgaan

Sommige stellen kunnen zonder hulp goed uit deze relatiecrisis komen, maar voor veel mensen is dat moeilijk. Overspel en verliefdheid op een ander is erg pijnlijk én een taboe, het is moeilijk ermee om te gaan. Er steeds met veel woede over praten of er juist niet over praten, maakt het nog lastiger. Je gaat je alleen voelen, emoties worden niet verwerkt, en je weet niet wat je ermee moet.

Hoe help ik met relatietherapie?

Met relatietherapie begeleid ik jullie om weer rust en regie te krijgen. Ik help met het verwerken van alle emoties zoals boosheid, angst, gekwetstheid, pijn, schuldgevoel. Ik help jullie goed met elkaar praten en met inzicht te krijgen in waarom het is gebeurd. En met het helen van de wonden, het herstellen van vertrouwen en het creëren van jullie relatie 2.0: een liefdevolle en sterke relatie waarin dit niet meer gebeurt. En als jullie twijfelen of jullie bij elkaar willen blijven, help ik jullie dit uitzoeken.

Wetenschappelijk bewezen methode

Ik gebruik de Emotionally Focussed Therapy methode (EFT). Deze methode is goed onderzocht is en effectief gebleken, ook bij overspel. Een van mijn inspiratiebronnen is ook Esther Perel en haar visie op relaties en overspel. 

Kosten

De investering is €140 excl. BTW per sessie van 75 minuten. Oftewel €70 excl. BTW per persoon per sessie van 75 minuten.

Voordelen van relatietherapie bij mij

  • Gespecialiseerd in ondersteuning bij problemen rondom vreemdgaan
  • Ik ken de dynamiek, emoties en vele aanleidingen
  • Diepgaande en pragmatische aanpak
  • Meestal kunnen we snel van start
  • Ik ben betrokken, warm, bekrachtigend
  • Ik werk met bewezen methoden (EFT relatietherapie)
  • Erkend door EFT Nederland. Relatienummer 457

EFT relatietherapie

 

Waarom relatietherapie na vreemdgaan?

Als een van jullie is vreemdgegaan, verliefd is, of een affaire heeft, zorgt dat voor heftige emoties. Het is lastig om goed om te gaan met zo’n ingewikkelde en verwarrende situatie, met de emoties en met elkaar. Relatietherapie helpt. 

 
RELATIETHERAPIE ALS EEN VAN JULLIE EENMALIG IS VREEMDGEGAAN

Ongeveer een kwart van de mensen in een vaste relatie gaat vreemd, eenmalig of vaker. Mannen wat meer dan vrouwen (naar schatting 30 versus 25 procent).  Het is een grote schok als je partner ontrouw is geweest. Vaak voor beide: de meeste mensen die vreemdgaan waren daarvoor decennia lang trouw en hebben hun geweten weggedrukt. Jullie kampen waarschijnlijk beide met hevige emoties, of misschien drukken jullie die weg. Het is zwaar.De communicatie kan lastig zijn: de een wil er wel over praten, de ander niet, of elk gesprek eindigt in verwijten en ruzie. En jullie zitten met vragen: waardoor gebeurt dit, wat nu? Ik kan jullie begeleiden om goed door dit proces te gaan.

RELATIETHERAPIE ALS EEN VAN JULLIE VAKER IS VREEMDGEGAAN

Als een van jullie een aantal keer is vreemdgegaan, heeft dit zonder meer een negatief effect op jullie relatie. Het gaat ten koste van de veiligheid in jullie relatie, het vertrouwen en soms van het zelfvertrouwen van de bedrogen partner. Er kan verbittering ontstaan. Kortom: je hebt een ernstig relatieprobleem. Uitzoeken waarom dit gebeurt, emoties verwerken, erover praten, het vertrouwen herstellen (of uitzoeken of dit nog kan), en bepalen hoe jullie verder willen; daarbij kan ik jullie helpen.

RELATIETHERAPIE ALS EEN VAN JULLIE EEN AFFAIRE HEEFT OF HAD

Als een van jullie een affaire heeft of had, staat jullie wereld op de kop. Er is of was een geheim leven, er is een band met een ander en dit voelt zeer onveilig en bedreigend. Zeker voor de partner die bedrogen is, maar ook voor de ander is het heftig. Die moet afscheid nemen van iemand waaraan hij of zij gehecht is geraakt. Hoe heeft het zover kunnen komen? Hoe kom je hier overheen? Hoe komen jullie hier uit ? Willen jullie samen verder? Dit uitzoeken kan ingewikkeld zijn, zeker omdat de emoties vaak overweldigend zijn. Deskundige begeleiding helpt.

RELATIETHERAPIE ALS EEN VAN JULLIE VERLIEFD IS OP EEN ANDER

We worden allemaal zo’n drie tot vijf keer in ons leven verliefd en soms gebeurt dit terwijl je al een relatie hebt. Dat is niet niks, voor jullie beide. Verliefdheid maakt roekeloos, het overheerst alle andere gevoelens. Het is belangrijk om tijd te nemen om goed uit te zoeken wat de verliefdheid betekent, wat het zegt over de verliefde partner en over jullie relatie. Verliefdheid onderdrukken werkt niet, dat is als een bal onder water drukken. Hij komt met een rotvaart weer boven en dan heb je geen grip. Constructief praten over de verliefdheid en wat het met jullie en je relatie doet, helpt wel. Ik kan jullie ondersteunen bij dit proces van uitzoeken en praten.

Relatietherapie Amsterdam Ijburg